fredag 16 mars 2012

VårprojektKänner ni igen Er?? Jag hoppas att ni tänker nej nu.... Så här ser i alla fall de flesta av våra fönster ut på Hällekil Där Väst. Det blir det sista projektet för att få fasaden på huset i fint skick. Men det känns inte som "bara" precis. Phu, blir alldeles matt bara jag tänker på det.
Huset har trettiotre fönster........
I somras när vi panelade om så bytte vi ut alla sex fönster på vind mot isolerade fönster, tanken är att vi i framtiden (när vi blir pensionärer kanske??) ska isolera ordentligt på vinden.
Ett fönster ersatte vi med en dubbelfönsterdörr. På balkongen på övervåningen bytte vi fönsterdörren och passade då på att byta de intilligande fönstrena även där. 
Men det återstår ändå några fönster (en sisådär tjugofem) att skrapa och måla. Fördelen är väl att det räcker att andas lite på dom så ramlar den sista färgen och kittet av! Men dom är kärnfriska och täta!
Jag längtar efter den rätta värmen för att kunna sätta igång och måla det som ska målas klart på fasaden. Snickarglädjen/staketen på framsidan är bara grundmålade och ska strykas igen........


........pelarna på verandan ska skrapas och målas........
Likaså den nybyggda farstukvisten.
De nya dörrarna, groventrédörren, pardörren och fönsterdörrarna är också bara grundmålade och ska målas igen.
Längtar så mycket tills allt detta är klart!
Även om det är lite pyssel med detta så känns det ju ändå helt klart som att vi kommit en lång bit på väg. 

Nu är det fredag morgon och Hela helgen ligger framför oss. Det känns alldeles fantastiskt skönt! Förra helgen jobbade jag och helgerna innan dess var vi sjuka.
Min man har jobbat in så han är också ledig. Idag har han tagit sovmorgon för ovanlighetens skull, det brukar vara jag som gör det annars. Vi kompletterar varandra bra på det viset, jag har alltid tagit nattpassen här hemma när det behövts och han morgonpassen. Kanonbra!
När han vaknar så ska jag slutföra ett litet projekt jag håller på med i källaren. Ska visa Er sedan!
Hoppas ni får en fin helg!

8 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Kristina!
Oj, ja ni har lite att bita i ser jag..;) Men man får tänka på hur fint det kommer bli när det är klart:)

Vad vackert ert hus är med snickarglädjen och allt!

Ja, det är en "madicken-gunga" vi har, eller "finska gungan" som vi säger, de är vanliga i Finland och det är en finländare som byggt den åt oss:) Målade den vit förra sommaren, det tog sin lilla tid;)

Ha en skön helg,

Kraam Jenny

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

Ha en riktigt trevlig helg♥
Kram gabriella

Här är gudagott att vara ! sa...

Ja ni blir då inte arbetslösa ;) !
- Måla gillar jag men inte allt förarbete...Det brukar jag lämna åt min käre make. - Han har betydligt mera tålamod an vad jag har ! Visst fungerar det bra om man kompletterar varandra och har samma mål.
- Ni har så vackert hus, och räckena är underbara !
Du undrade vad det var för slag ampel jag hade...Det är en gammal barngunga, som ofta hängde i kök förr.
Ha nu en skön helg med familjen ♥
Kram Anneli

kråke sa...

Hoppas helgen varit skön och önskar dig en fin start på veckan:))

Kram kråke

STENLYCKA sa...

Jag sitter framför datorn och njuter av helgens sista timmar. Vill sända dig en kram och önska dig en fin ny vecka. Har varit dålig på att skicka hälsningar den senaste tiden, men ibland räcker tiden inte till.
Allt gott till dig!
Raina

Blan betong och gammeldags pioner sa...

Hallå.....visst finns det alltid och göra med hus...att skrapa fönster och kitta om är ju ett av många..........när vi köpte hus för snart 2 år sedan ersatte vi alla fönster med 3 glas........suck ekonomiskt vad det nog bra... men estetiskt? jajja gjort e gjort så nu blir det ett ute rum med de gamla fönstren så jag få njuta ändå,,, kram från Maja

G:a Affären sa...

Sådär ser många fönster ut hos mig med...jag började kitta i fjol men hann inte så mycket. Då blandade jag eget linoljekitt men nu har jag köpt kitt från Ovolin, det får det vara värt. Ni har ett underbart hus med många fönster, så klart är det massor av jobb, men tänk när det är klart!
Så duktig liten familj ni är och varvar jobben så att det ska fungera på bästa sätt.
Är riktigt nyfiken vad du gjort i källaren!
Kram till dig,
/Cia

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej vännen !
Hoppas allt är bra och att ni njuter av våren som ni har där nere !
Ha det gott !
Kram Anneli♥